Athe on tänään 2-vuotias. Juhlan kuuniaksi koko lauma saa herkuteltavakseen Cesar-purkkimömmöä ja possunkorvia.

2015-07-19%2014.23.58.jpg

Aamulla kävimme myös pyörähtämässä Hyvinkäällä kaikkien rotujen koiranäytelmässä, johon oli ilmoitettu 6 lapinporokoiraa. KNAM oli korvaamaton apu kahden koiran kanssa. Tuomarina oli Paavo Mattila.

Niilon arvostelu: Hyvin rakentunut veteraani. Hyvänmallinen pää. Sopusuhtainen runko. Hyvä ylälinja. Hyvin kulmautuneet raajat. Hyvälaatuinen turkki. Hieman korkea häntä. Saisi liikkua vieläkin joustavammin. Hieman kapeutta etuliikkeessä. Seistessä kauniit ääriviivat. Miellyttävä käytös. 
ERI1 SA PU1 VSP ROP-veteraani

Athen arviostelu: Hyvin rakentunut narttu. Hyvä pää & ilme. Kaunis kaula. Sopusuhtainen runko. Hyvin kulmautunut takaa. Hieman niukasti edestä. Karva saisi olla hieman karkeampaa. Liikkuu sivusta erittäin hyvin, hieman kapeasti edestä. Miellyttävä käytös.
ERI1 SA PN2 SERT FI MVA (!)

Athene19072015_pieni.jpg

Athesta tuli muotovalio siis ekalla yrittämällä heti 2-vuotiaana :-). Se on kasvattanut karvaa varsin hyvin touko-kesäkuun täydellisen bikinikauden jälkeen, mutta tokikin on vielä vajaassa karvassa. Emme jääneet koko päiväksi odottamaan loppukehiä, vaan liukenimme onnellisina takas kotiin.

CIMG5164_pieni.jpg

Kepon Kiinanmatkan ajan farmilla oli avustava dogsitteri, jonka opiskelupaikalle kilistimme metsämansikka-aikaa hyväksi käyttäen :-)

2015-07-01%2021.20.12.jpg

2015-07-05%2016.09.53.jpg

Pietson leikkaushaava lähti paranemaan hyvin ja 7.7. jälkeen päästiin pöntöstä eroon. Kinner on edelleen kuuma ja turvoksissa, mutta ei enää kävellessä onnu.

Tilanne laumassa on normalisoitunut ja koirat oleilevat samoissa tiloissa. Juoksuaikana kaikki koirat viettivät aikaansa omissa huoneissaan. Yllätykseksi (ja onneksi!) isompi vinkuminen Niilolla ja Athella kesti vain päivät 12-15. Pietsoa juoksuaika ei häirinnyt onneksi yhtään. 

2015-07-12%2014.35.17.jpg

Ja mikä parasta, viiden viikon loma alkoi viime maanantaina! Toivottavasti ei tule hellettä, mielestäni tällainen kesälämpötila on juuri paras. Tiistaina laskettiin vene vesille ja Niilo kävi kolmannessa akupunktiossaan. Mitään erityisempää lomasuunnitelmaa saati -stressiä ei ole eikä tule. Mennään päivä kerrallaan!