Kuluneen kuukauden megaloki:

Maanantaina 16.3. suuntasin Omasairaalaan, jossa kävi ilmi, että magneettikuvaukseen riittää työterveydestä saatu lähete. Vakuutustarkastaja käsitteli vahingon paikan päällä ja sain magneettiajan samalle illalle. Joustavaa palvelua! Ennen magneettikuvausta olkaniveleen pistettiin varjoainetta - piikitys oli itselleni se ahdistavin ja epämiellyttävin vaihe, vaikkakin pistos sujui lääkäriltä erinomaisen hyvin.

Keskiviikkona 18.3. lääkäriin kuulemaan tuomio. Nivelkapselin etureuna on repeytynyt. Operoidaan tai ei operoida, riippuu miten löysäksi nivel jää. Huomattavan liikerajoitteen vuoksi fysioterapiaa 10x. Fysioterapia onnistui saada Omasairaalasta myös tapaturmavakuutuksen piikkiin, jonkinlainen kokeilu menossa.

Torstaina 19.3. oli eka fysioterapia: tyynyilyä ja pari venyttävää likkettä. Illalla kepo laskeutui takasin Suomeen ja elämä yksikätisenä helpottui huomattavasti!

Viikonloppuna 21.-22.3. kehäsihteerihommat Lahden KV-näytelmässä sujuivat käsipuolena odotettua helpommin ja kepo huolehti koirista myös Kuopion Virologipäivien 26.-27.3. ajan. 

Lauantaina 28.3. suunnattiin Turkuun: koirat pääsivät ihmettelemään hotellielämää. Athelta otettiin verinäyte pompen-geenitestiin ja samalla meni toinen putki myös Hannes Lohelle. Käytettiin koirat Aurajoen rannalla lenkillä ja poikettiin Koulussa olusella/siiderillä. Lappalaiskoirien vuosikokouksen jälkeen oli juhlaillallinen.

IMG_1488.jpg

Sunnuntaina 29.3. suunnattiin Lappalaiskoirien erikoisnäyttelyyn, jossa Athe sai nuorten luokassa Saara Sampakoskelta seuraavanlaisen arvion:
"Tyypiltään erinomainen nuori narttu, joka on tänään pohjavillaton. Reisissä vielä pohjavillaa jäljellä. Selkeä sukupuolileima. Riittävä raajaluusto kokoon nähden. Rintakehä kapea, saa kehittyä. Saisi kulmautua edestä voimakkaammin. Hyvät mittasuhteet. Erinomaiset liikkeet. Oikea häntä. Hyvä turkinlaatu."
Arvosanaksi ERInomainen ja sijoitus kolmas neljän koiran luokassa. Ilman SA:ta saatiin arvostelu ja päästiin kotimatkalle!

Maanantaina 30.3. toinen fysioterapiakäynti. Päästään aloittamaan lihasharjoittelu kuminauhalla. Käytiin myös kavereiden kanssa cafe Esplanadissa pullalla ja kaakaolla. Lisäksi anomani kennelnimi Viekutus hyväksyttiin!

IMG_1490.jpg

Alunperin ajattelimme olla farmilla pääsiäisajan. Yllättäen kävi kuitenkin ilmi, että Näkkälässä olisi tilaa, joten nopea tilannearvio, loma-anomukset kehiin ja eikun matkaan!

Torstaina 2.4. auton nokka kohti pohjoista. Peräkärrystä puhkesi rengas loppumatkasta, mutta pienen viivytyksen jälkeen olimme perillä perjantaina aamuyöstä. Näkkälässä oli lunta 75 cm. Niilo ja Athe olivat paratiisissa, Pietso sen sijaan hyvin närkästynyt, kun hangessa sinkoillessa lensi aina kuonolleen.

IMG_1512.jpg

2015-04-03%2015.22.50.jpg

2015-04-03%2015.23.13.jpg

IMG_1519.jpg
Athe tutustui poroon kunnioittavan välimatkan päästä

2015-04-03%2016.12.49.jpg

2015-04-03%2014.37.17.jpg

Näkkälässä oli taas kerran upeeta ja hienoa. Kiitos Päivi ja Jarmo! Paluumatka alkoi maanantaina 6.4. ja ajoitettiin yön yli ajeluksi. Sujui ongelmitta kuskivuoron vaihtuessa yöaikaan n. tunnin välein.

 

Farmille palattuamme Pietso ilostui suuresti :-)
Piha kaipaa haravointia ja sitä voi tehdä pienissä erissä. 

Keskiviikkona 8.4. Pohjolasta soitettiin, että tapaturmavakuutus ei korvaa enää mitään olkapäähän liittyvää lääkärikäyntiä. Koko homman katsotaan johtuvan vuonna 2003 tapahtuneesta ensimmäisestä sijoiltaanmenosta. Koska maksusitoumus oli jo annettu magneetille ja fysioterapialle, ne kuitenkin korvataan tapaturmavakuutuksesta. Mikäli jotain jatkotoimenpiteitä tulee, avattiin 2003 aikidolisenssin jäljellä oleva, jo arkistoitu vakuutus. On tämä vakuutushomma melkoista kikkailua...

Lauantaina 11.4. sain kepon suosiollisella avustuksella hyvin basic-sivut kennel Viekutuksesta nettiin.

Sunnuntaina 12.4. Pietso osallistui koekaniinina Univetin sydänkoulutukseen Espoossa. Pitkänenä meinasi pitkästyä pahemman kerran, kun kymmenkunta tyyppiä kuunteli sydäntä. Pietso lahjoitti klinikalle paljon karvoja. Saatiin samalla mukaan virallinen Kennelliiton sydäntarkastuslausunto: systolinen 4. asteen sivuääni.

IMG_1546.jpg

Maanantaina 13.4. saapui vastaus Laboklinilta: Athe on Pompen-genotyypiltään free. Jes!

2015-04-13%2011.48.18.jpg

Sinivuokotkin kukkivat jo. Kevät!